Ülevaade teenusepakkujatest
Võrdle mugavalt tingimusi
Taotle sobiva ettevõtte juures

Kiirlaen kohe kätte

Leia mugavalt sobiv pakkuja, kes võimaldab internetist laenu kohe kätte saada. Taotluse saad esitada otse krediidiandja veebilehel kodust lahkumata.
Summa:
Periood:
Leitud laenupakkujat
Leitud 1 laenupakkja
Kahjuks laenupakkujaid ei leitud!
Kuva järgmised

Kiireloomulise rahavajaduse korral tasuks eelnevalt uurida, mis kellaaegadel laenuandja uusi taotlusi läbi vaatab. Vastasel juhul võib juhtuda, et täna laenu kätte ei saa.

Populaarne lisaraha hankimise viis

Kiirlaen kohe kätte on jätkuvalt populaarne võimalus lisaraha hankimiseks ja seda kahel põhjusel. Esiteks on mõned neist suhteliselt kergesti kättesaadavad ka madala sissetulekukuga inimestele ning teiseks saab neid taotleda mugavalt ilma tagatiseta kodust lahkumata. Kuid nagu iga finantsteenuse puhul, on ka neil omad riskid kui neid vastutustundetult või valedel eesmärkidel kasutada.

Taotlemine veebis on lihtne ja kiire

Krediidi taotlemine veebi teel on keskmisele arvutikasutajale küllatki lihtne ja kiire protsess. Tavaliselt tuleb täita online-vorm, kus on vaja esitada isikuandmed, tõestada püsiv sissetulek ning valida soovitud laenusumma ja periood. Laenuandjad vaatavad taotluse pärast isiku tuvastamist läbi ja teevad automatiseeritud eelotsuse sageli otsekohe. Kui taotlus on pärast pangakonto väljavõtte esitamist lõplikult heaks kiidetud, siis kantakse soovi korral raha sinu pangakontole loetud minutite jooksul.

Hea teada: võimalikud riskid

  1. Kiirlaen on peaegu alati kõrge intressimäära või isegi varjatud lisatasudega. Tegemist on tarbijakrediidisektori kõige kallima laenutootega, kus krediidi kulukuse määr (KKM) küündib lubatud maksimumini või selle lähedale. Arvesta, et kulukad tarbimislaenud tuleks tagasi maksta võimalikult kiiresti. 
  2. Levinud on arusaam, et laenukontorid käituvad võlgu jäämise korral klientidega väga julmalt. Pigem ei ole see nii kui kliendiga säilib kontakt ja koostöö. Paljudel finantsasutustel on tahe tulla võlgnikele vastu, et aidata neil erinevate meetmetega makseraskustest üle saada. Sind teavitatakse alati igast järgmisest sammust. Hapuks muutub võlg alles siis, kui isik ei reageeri ja nõue on kestnud vähemalt 45 päeva – seejärel kantakse nõue maksehäireregistrisse, kus asja võib üle võtta inkasso. Sellest hoolimata võlgu ei tasu jääda, sest iga meeldetuletuskiri on tasuline.   
  3. Nii mõningi laenuasutus soovib ennast esmapilgul näidata soodsamana kui tegelikult ollakse. Selgus krediidi kulukuse osas saabub personaalnse laenupakkumise saabumisel, kus on välja toodud kõik kulud ja tasud. Seega ära tee lõplikku otsust pelgalt kodulehel oleva avaliku informatsiooni põhjal!
  4. Mõned finantsasutused kasutvad pettuste vähendamiseks Veriff näotuvastustehnoloogiat, mis võib eakamatele taotlejatele olla üpris suur väljakutse kuna see eeldab korraliku kaameraga nutitelefoni olemasolu ja selfie tegemise oskust. Näotuvastus pole otseselt miinus, aga kliendi jaoks on see kindlasti pisut tülikas. 
  5. Madala sissetulekuga inimestele kohati liiga kergesti kättesaadavad. Arvesta, et nende liiga sage kasutamine võib viia sinu krediidiskoori alla ja halvemal juhul tõmmata sind võlakeerisesse!
  6. Väldi foorumites ja sotsiaalmeedias levivaid laenukuulutusi tundmatute eraisikute poolt. Kui soov on laenata, siis soovitame kasutada ainult Finantsinpektsiooni tegevusluba omava asutuse teenuseid.
  7. Uute taotluste läbivaatamine toimub klienditeeninduse lahtiolekuaegadel ja ei ole kõigi pakkujate juures täielikult automatiseeritud. Kiireloomulise rahavajaduse korral tasuks eelnevalt uurida, mis kellaaegadel laenuandja uusi taotlusi läbi vaatab. Vastasel juhul võib juhtuda, et sa saad laenu kätte alles järgmisel tööpäeval.
  8. Hoolimata isiku identifitseerimise nõudest (ID-kaart, Smart ID, Mobiil ID) ei ole väiksemad laenukontorid nii kõrgete turvastandarditega platvormid nagu on pangad. Seal kus liigub raha, on kahjuks kohal ka petturid! Hoia oma ID sertifikaate ja krediidikonto PIN kood ainult enda teada ja ole tähelepanelik!

Kust saab laenu kohe kätte?

Enamus Eesti krediidiandjad pakuvad finantsteenuseid üksnes interneti teel veebis või mobiiliäpi kaudu ehk füüsilisi teenindussaale ei ole. Tuntumad online kaubamärgid on:

  • Raha24
  • Bondora
  • Ferratum
  • HyBa
  • Laen.ee
  • Smsraha.ee
  • Credit24
  • Creditea
  • Boonuslaen

14-päevane taganemisperiood

Eestis on tarbijal õigus taganeda laenulepingust 14 päeva jooksul pärast lepingu sõlmimist. Selleks tuleb esitada laenuandjale digiallkirjastatud taganemisavaldus.

Taganemisavaldus peab olema selgelt sõnastatud ja see peab sisaldama kõiki vajalikke andmeid, sealhulgas kuupäeva, lepingu numbrit, laenusaaja nime ja isikukoodi.

Taganemise korral tuleb laenusaajal tagastada laenuandjale saadud laenusumma ja maksta sellelt intressi perioodi eest, mil raha oli laenusaaja käsutuses. Muuhulgas on kliendil õigus tagasi saada lepingutasu kui see arvestati laenusummast kohe maha.

Taganemisõigus on sätestatud Eesti Vabariigi võlaõigusseaduses § 56-62. Täpsema teabe saamiseks vaata Riigi Teataja kodulehelt.

Järeldus

Kiirlaen kohe kätte on mugav ja kiire viis saada lisaraha umbes 10 minutiga, kuid nendega kaasnevad kõrged intressimäärad ja riskid. Hoolikas planeerimine ja teadlik valik aitavad vältida finantsprobleeme. Enne laenu võtmist veendu, et mõistad kõiki tingimusi ja suudad laenu õigeaegselt tagasi maksta.

Meie hinnangul on need mõistlikud finantseeringud ainult sel juhul, kui tegemist väga ootamatu kuluga ning krediiti kasutatakse vastutustundlikult ja teadlikult.

Jälgi turgu ja värskeid pakkumisi! Lühiajalise kohustusena tasub mõnda neist ühe võimalusena kindlasti kaaluda. Teenusepakkuja valik on võtmetähtusega.

Ferratum logo
Esimesed 30 päeva null intressiga

Uutele klientidele laenulimiit esimeseks kuuks tasuta. Lepingutasu puudub. Raha kätte kohe

Krediidi kulukuse maksimaalne määr on 49,95% aastas järgmistel näidistingimustel: laenulimiit 2000 €, krediidi tagasimaksmiseks ja krediidi kogukulu kandmiseks tehtavate maksete kogusumma 2446,39 € (sisaldab lepingutasu 0 €) fikseeritud aastaintress (41,20%). Määr on arvestatud eeldusel, et laenulimiit võetakse kasutusele viivitamata ja täies mahus ning makstakse tagasi 12 võrdse tagasimaksena võrdsete ajavahemike järel alates kuu aja möödumisest laenulimiidi kasutusse võtmisest.